Gewoon Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Wat u moet weten over kattenkrabbers

Wat u moet weten over kattenkrabbers

Katten krabben als ze spelen, om hun klauwen te scherpen, om stress te verlichten, en om hun territorium af te bakenen. Als u geen krabber heeft, kan uw kat dit gedrag op uw meubels afreageren. Op deze pagina behandelen we de meest gestelde vragen over kattenkrabers.

Hoe groot moet een kattenkrabber zijn?

U wilt een krabmeubel kopen dat groot genoeg is voor de reikwijdte van uw kat. Een horizontale krabber moet minstens 15 cm lang zijn. Een verticale krabber moet idealiter 30 tot 32 inch hoog zijn, zodat uw kat op zijn achterpoten kan staan en zich kan uitstrekken (al onze favorieten zijn zo hoog). Als u er geen kunt vinden die aan deze eis voldoet, zoek dan naar een verticale krabber die minstens 25 inch hoog is en stabiel genoeg is om niet om te vallen tijdens het gebruik.

Hoe kiest u de beste krabpaal voor uw kat?

Observeer altijd het gedrag van uw kat voordat u een krabpaal kat koopt, want de beste krabpaal is de krabpaal die uw kat ook daadwerkelijk zal gebruiken. Als uw kat bijvoorbeeld aan het tapijt in de woonkamer krabt, kunt u overwegen een krabpaal met tapijt te kopen in plaats van een krabpaal met sisaltouw. En zorg ervoor dat de krabpaal groot genoeg is voor uw kat om zich volledig uit te kunnen rekken-tenminste 18 inches lang voor horizontale krabpalen of 25 inches hoog voor verticale krabpalen.

Wat is het beste materiaal voor een kattenkrabber?

Het beste materiaal voor een krabmeubel is iets natuurlijks, zoals sisaltouw, en ongeverfd zodat het niet schadelijk is voor de geurgevoelige neus van uw kat. Maar als u merkt dat uw kat niet wil krabben aan een krabmeubel gemaakt van sisaltouw, kies dan voor materialen waarvan u al weet dat uw kat ze lekker vindt. Uiteindelijk is het beste materiaal voor een krabmeubel toch datgene wat uw kat ook echt zal gebruiken.

Houden katten van kartonnen krabbers?

Ja, de meeste katten voelen zich aangetrokken tot kartonnen krabmeubels omdat het materiaal plooibaar is en goed aanvoelt onder hun pootjes. Het is ook minder dicht dan andere krabmaterialen, waaronder sisaltouw, dus het is onwaarschijnlijk dat uw kat met zijn klauwen in het materiaal verstrikt zal raken.

Hoeveel krabpalen moet een kat hebben?

Als een krabpaal versleten is of de enige krabpaal in uw huis, kan uw kat snel zijn interesse verliezen. Houd uw kat bezig door de krabpaal door het huis te verplaatsen. Beter nog, katten houden van afwisseling, dus investeer in meerdere krabmeubels van verschillende stijlen en vormen (in hun favoriete materialen) en plaats ze in verschillende kamers.

Hoe zit het met op maat gemaakte kattenkrabbers?

Sommige katteneigenaren geven de voorkeur aan een minimalistische krabpaal grote kat die naadloos in hun interieur past. Om de ideale krabber te vinden, hebben sommige Wirecutter-medewerkers zich gewend tot ambachtelijk gemaakte modellen van Etsy of lokale ontwerpers. Als je deze weg inslaat, zorg er dan voor dat je een krabber kiest of ontwerpt die gemaakt is van natuurlijke materialen (zoals sisaltouw) en ongeverfd is, zodat het niet schadelijk is voor de geurgevoelige neus van je kat. U moet ook rekening houden met de manier waarop uw kat het liefst krabt. Als uw kat bijvoorbeeld aan het tapijt in de woonkamer krabt, kunt u overwegen een krabpaal met tapijt te kopen in plaats van een met sisaltouw.

En onthoud dat grootte belangrijk is als het op krabpalen aankomt, dus beknibbel niet op een kleinere, zelfs niet als u voor een op maat gemaakt model betaalt. Zorg ervoor dat de krabmeubel groot genoeg is voor uw kat om zich volledig uit te kunnen rekken-tenminste 18 inches lang voor horizontale krabmeubels of 25 inches hoog voor verticale krabmeubels. Groter is altijd beter.