Gewoon Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Apparaten die goed werken met zonnepanelen

Vandaag de dag zijn we natuurlijk steeds meer bezig met het verduurzamen van onze woning. Een goede manier om dit te kunnen doen, is door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Sterker nog, wanneer je de juiste hoeveelheid panelen plaatst, kun je in principe je volledige stroomverbruik helemaal zelf opwekken. Echter is het dan wel belangrijk dat je dit door een professioneel bedrijf laat uitvoeren. Niet alleen is het aantal panelen van belang, ook de opbrengst speelt hierin een grote rol. Zorg er daarom dus altijd eerst voor dat je weet wat je verbruik is. Op basis daarvan kun je dan vervolgens bepalen hoeveel panelen je nodig hebt. Omdat er ontzettend veel apparaten zijn die goed werken met zonnepanelen, hebben we een aantal van de populairste voor je op een rijtje gezet.

Elektrische boiler

Een elektrische boiler is een apparaat dat gebruikt wordt om water op te warmen. In tegenstelling tot een gasboiler, die gebruikmaakt van gas om het water op te warmen, maakt een elektrische boiler gebruik van elektriciteit. Dit betekent dat de elektrische boiler opgeladen moet worden met elektriciteit, bijvoorbeeld via het stopcontact of door middel van zonnepanelen. Elektrische boilers zijn relatief eenvoudig in gebruik en onderhoud, en zijn vaak stiller dan gasboilers. Een nadeel van elektrische boilers is dat ze vaak duurder zijn in aanschaf en gebruik dan gasboilers, omdat elektriciteit doorgaans duurder is dan gas. De perfecte manier om je gasverbruik te verminderen, bij te dragen aan de reductie van CO2, terwijl je helemaal zelf je eigen stroom kunt opwekken. Dit scheelt je dus onderaan de streep serieus geld.

Elektrische auto

Voor de mensen met een elektrische auto, kan zonnepanelen kopen met garantie zorgen voor een serieuze besparen. Het enige wat dan wel belangrijk is, is dat je de auto op het juiste moment oplaad. Daarbij moet je natuurlijk wel de oplader van je auto aansluiten op de omvormen van de zonnepanelen. Je zult merken, dat wanneer je dit op de juiste manier weet te doen, je jaarlijks tot wel enkele honderden euro´s kunt besparen. Omdat je er niet altijd aan ontkomt om ook je auto ´s nachts op te laden, is het wel verstandig deze kosten in te calculeren. Los van het feit dat het niet altijd overdag lukt, is het wel zaak hier zoveel mogelijk op te plannen. 

Jacuzzi

Wil jij besparen op energiekosten, dan is een jacuzzi aansluiten op je zonnepanelen een verstandige keuze. Wist je namelijk dat een jacuzzi tot wel enkele euro´s per dag kan kosten? De reden dat deze zoveel stroom verbruiken, is omdat je te maken hebt met een filtersysteem. Het is hierbij van belang dat je jacuzzi 24/7 aanstaat, zodat het water kan worden gefilterd. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het water vies en troebel wordt. Ook moet je er rekening mee houden dat het verwarmen de nodige uren tijd kost, wanneer je de jacuzzi iedere keer na gebruik uitzet. Het is daarom dan ook in verhouding voordeliger om je jacuzzi te laten draaien.