Gewoon Zakelijk
Image default
Auto-industrie

Taxi voor rolstoelgebruikers

Praktisch elke auto of bestelbus kan aan uw wensen worden aangepast. Heeft u zelf beperkingen in uw bovenlichaam, onderlichaam of beide dan zijn er tal van opties mogelijk, zoals:

Dankzij hun 60 jaar ervaring in gehandicaptenvervoer weten ze precies hoe ze de perfecte oplossing voor een gehandicapte kunnen bieden. Passagiersbusjes van alle merken kunnen worden aangepast om alle voorzieningen te bieden die nodig zijn om gehandicapten goed te vervoeren. Voor elke handicap is er een oplossing.

Aangepast pedalen, zodat het rij mechanismen naar behoren te bedienen is. Heeft u beperkte mobiliteit met het rechterbeen, dan zou u een linker gaspedaal kunnen laten installeren. Verstelbare pedalen is ook een optie, om ze zo dichter bij de bestuursstoel te brengen.

Rolstoelauto’s, ook wel rolstoeltoegankelijke voertuigen genoemd, zijn auto’s met aanpassingen die nodig zijn om in een rolstoel te passen. Sommigen van hen zijn ook aangepast om in een rolstoel te rijden, ze staan ​​bekend als rolstoelvoertuigaandrijving. Dit is een geweldige manier om uw autonomie te behouden tijdens het gebruik van een rolstoel. Hiermee kunt u zich verplaatsen zonder te wachten op een rolstoeltoegankelijke taxi om u op te halen en zonder een vriend of familielid te vragen om u te verplaatsen.

 Als u, uw geliefde of uw patiënt in een rolstoel zit en zich moet verplaatsen, is het inschakelen van de diensten van een rolstoeltransportbedrijf verreweg uw beste optie. Hieronder staan ​​enkele van de vele redenen waarom.

 Het is ook de moeite waard om aan de toekomst te denken. U zult de auto waarschijnlijk een tijdje hebben, dus zal uw rolstoel in die tijd waarschijnlijk veranderen? Dit moet vooral belangrijk zijn als de rolstoelgebruiker nog steeds groeit of als zijn toestand waarschijnlijk zal veranderen en er daarom in de nabije toekomst meer ruimte nodig zal zijn.

Waar u op moet letten

Hun voertuigen zijn ontworpen voor rolstoelen en worden voldoende onderhouden. Ze zijn uitgerust met rolstoelzitsystemen en voertuigbevestigingssystemen om de rolstoel tijdens de reis op zijn plaats te houden. Enkele van de gebruikte voertuigen zijn Mercedes-sprinters, minibussen, gehandicapte bestelwagens en rolstoeltoegankelijke bestelwagens die voldoende beenruimte bieden aan patiënten. Ze zijn comfortabel en zouden ook goed werken voor lange afstanden. Een niet-spoedeisende patiënt is iemand die een medische behoefte heeft aan ziekenvervoer, maar geen noodambulance of onmiddellijke reactie nodig heeft.