Gewoon Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom je een regenjas zou moeten dragen naar je werk

Waarom je een regenjas zou moeten dragen naar je werk

Wanneer je op het punt staat om op je fiets te stappen en naar je werk te stappen, is het wel zo prettig dat wanneer het regent, je de beschikking hebt over een regenjas. Er is natuurlijk niets zo vervelend al helemaal met een natte outfit aan te komen op je werk. Zorg er dus ook altijd voor dat je allereerst buienradar gecheckt hebt en mocht het de hele tijd blijven regenen, je een regenpak hebt om droog op je werk te verschijnen. Om je een idee te geven welke voordelen een regenjas nog meer heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Je blijft droog

De voornaamste reden voor het dragen van en regenjas heren, is dat het je goed droog houdt. Je kunt namelijk wel nagaan hoe vervelend het is dat wanneer je met de fiets of scooter naar je werk gaat en het flink begint te regenen. Om er dan voor te zorgen dat je lekker droog blijft, is het verstandig om niet alleen een jas te dragen, maar ook een regenbroek. Vooral op de fiets ben je natuurlijk bijna niet beschut, waardoor de regen frontaal tegen je aan kletst en je zeiknat wordt als je niet oppast. 

 

Je kleding wordt niet nat

Een nat gezicht is vaak voor velen nog niet direct een heel groot probleem. Wel wordt het vervelend op het moment dat ook je kleding helemaal nat wordt. Vooral tijdens een lange dag werken is het niet prettig dat je met een natte broek op je bureaustoel moet zitten. De eerste paar minuten valt het vaak nog wel mee, maar naarmate de dag vordert, gaat het jeuken en irriteren. Door een regenjas dames aan te trekken hoef je daar in ieder geval niet bang voor te zijn. Zo kun je rustig de fiets pakken om vervolgens naar je werk te fietsen. Heb je de vrijheid dat je ook wat later kunt beginnen, dan is het aan te raden om even te kijken of de bui misschien met een tijdje over is gewaaid.

 

Je blijft lekker warm

Alleen droog blijven heeft weinig zin wanneer je het alsnog koud hebt. Vooral op een elektrische fiets, waar je inspanning minimaal is, word je na een flinke tocht nu niet echt bepaald warm. Door een regenjas te dragen zorg je er dus niet alleen voor  dat je kleding droog blijft, maar houd je ook de warmte bij je. Vooral wanneer de temperatuur flink daalt, is het prettig om warm te blijven. 

 

Goed tegen de wind

Een koud wind kan als een mes in je gezicht voelen. Dit geldt overigens ook voor de rest van je lichaam. Door het dragen van een regenjas zorg je er ook voor dat de wind geen kant op kan. Dit komt namelijk doordat een regenjas is voorzien van een speciale waterafstotende laag, die dus ook wind kan weerstaan. Zo kun je je jas dus niet alleen dragen tijdens een flinke regenbui, maar ook tijdens de koude wintermaand wanneer het wel droog is, maar ook koud.