Gewoon Zakelijk
Image default
Grote bedrijven

Goed voor de dag komen op je werk

Goed voor de dag komen op je werk

Het is belangrijk om goed voor de dag te komen op je werk. Daarom is het belangrijk dat je jezelf ook naar de maatstaven van het bedrijf kleedt. Als directeur loop je vaak nog wat netter als de rest erbij in een pak of gewoon een overhemd. Dit zodat klanten en werknemers precies weten wie er de baas is binnen het bedrijf. Echter denken steeds meer mensen in Nederland ook aan het klimaat en komen met de fiets naar het werk. Het is dus ook belangrijk om een goede regenjas heren of dames te kopen. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat je niet helemaal nat op je werk aankomt. Ook de kleren blijven daaronder droog en zo sta je er toch goed op ondanks het slechte weer. Bovendien blijft je haar zo ook netjes in model. Want eerste indruk kun je simpelweg maar 1 keer maken.

Droog aankomen bij je klanten

Een Maium regenjas is zeker een aanrader als je zelf even op bezoek gaat bij een klant of nieuwe klanten. Deze jassen zijn iets duurder dan gemiddeld, maar dat zijn ze ook echt wel waard. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en een extra laag zodat het ook nog eens vuilafstotend werkt. Zo blijft de jas zijn kleur goed behouden en zie je er niet vies uit als je op een afspraak komt. Daarnaast kun je bij sommige modellen ook nog de flappen onder de oksels open zetten. Ook in de zomer kan het hard regenen, maar dan is het alsnog erg warm. Dit zorgt ervoor dat de warmte naar buiten kan. In de winter kun je ze beter dicht houden, want dan blijf je lekker warm op de fiets. Zeker als je op een flink tempo door fietst!

Tips voor het voorbereiden van gesprekken

Het is altijd slim om een gesprek goed voor te bereiden. Zo vergeet je niet alleen iets niet te vragen, maar je komt ook zelfverzekerder over. Op deze manier laat je een goede indruk achter doordat je alle feiten op een rijtje hebt. Bovendien doet dit ook zeker wat met jou als persoon, want je gaat dan zonder zenuwen naar binnen. Jij bent degene die iets moet verkopen of een klant moet weten te behouden. Een andere tip is om ook te zorgen dat je goed uitgerust bent voor belangrijke gesprekken. Probeer dus voor het gesprek zo min mogelijk intensieve dingen te doen. Een kleine oefening of korte sportactiviteit kan geen kwaad, maar daarmee maak je wel je hoofd leeg waardoor je nog sneller iets kunt vergeten.

Zo laat je een goede eerste indruk achter

Een vlotte babbel is altijd de beste manier om een goede indruk achter te laten. Zorg vooral ook dat je over feitenkennis beschikt, want daarmee haal je uiteindelijk de klant binnen. Een ander punt is toch ook wel je uiterlijk. Zorg dat je er verzorgd uitziet en dat je op zijn minst je handen hebt gewassen. Dit omdat je ieder begroet met een hand en dat is dan vaak ook een van de eerste dingen waar ze naar kijken.