Gewoon Zakelijk
Image default
Auto-industrie

2,5 miljoen Poolse Fiat 500’s

Het recordbrekende model, besteld door een klant uit Frankrijk, is een Fiat 500 Hybrid uitgerust met een mild hybrid-motor van 70 pk. De milde hybride technologie – gelanceerd in 2020 op de 500 en Panda – was Fiat’s toegangspoort tot de wereld van elektrificatie. In 2020 werden in totaal 110.000 verkochte exemplaren van de 500 en Panda Hybrid, vergezeld van de Lancia Ypsilon, met een verkoopmix van meer dan 50% 500 en Panda. Vanaf de lancering tot op heden zijn er in totaal meer dan 155.000 verkochte exemplaren van de drie modellen.

Met een totaal van 2,5 miljoen geproduceerde exemplaren breekt de Fiat 500 het record van de Poolse fabriek op het gebied van de totale productie van enkelvoudige voertuigen dat eerder op conto stond van de tweede generatie Panda (2.168.000 exemplaren) en de Fiat 126p (2.166.000).

Het icoon van Fiat dat sinds 2007 in Polen wordt geproduceerd, werd onmiddellijk een groot succes op internationale markten. Zozeer zelfs dat het klanten in meer dan 100 landen over de hele wereld heeft bereikt. En bijna 80% wordt buiten Italië verkocht, waardoor het Fiat’s meest internationale auto en ambassadeur van “Made in Italy is”. De belangrijkste markten zijn naast Italië, het VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Nederland en Japan. De 500 heeft zelfs exotische markten bereikt als de Kaaimaneilanden, Curaçao, Sint Maarten, Senegal en Ghana.

De Fiat 500 eindigde 2020 als de Europese leider in het stadsautosegment met een indrukwekkend – beste – marktaandeel ooit van 17,7%. Daarmee werd het resultaat van een jaar eerder herhaald. Het model is ook een van de meest bekroonde auto’s ter wereld, zoals blijkt uit de meer dan 60 internationale behaalde trofeeën. Deze omvatten de prestigieuze “Auto van het jaar 2008”, “EuroCarBody 2007”, “Auto Europa 2008”, “World Car Design of the Year 2009”, “Golden Compass 2011” en “De mooiste auto ter wereld”.

Sinds het debuut van de eerste generatie in 1957 zijn er wereldwijd meer dan 6,7 miljoen Fiat’s 500 verkocht. Het geheim van zijn wereldwijde succes ligt in zijn voortdurende evolutie, terwijl het trouw blijft aan zijn eigen identiteit. Het succes is ook te danken aan de vele speciale series die de afgelopen jaren zijn gelanceerd. Vaak in samenwerking met andere iconische merken, van mode tot kunst. Voorbeelden hiervan zijn de opvallende Diesel-, Gucci-, GQ- en Collezione-edities, de buitengewone Riva en Abarth Rivale, de  originele Anniversario en 560 ter ere van de originele auto uit 1957, en de 500 Mirror en het 120-jarig jubileum.

 

Fiat Private Lease

Het private leasen van een Fiat wordt steeds populairder. Bij private lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto. Hierbij zijn alle kosten inclusief. De kosten voor afschrijvingen, een allrisk-autoverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud, pechhulp en banden zijn inclusief. Alleen de brandstofkosten komen er nog bij. 

Fiat 500 Private Lease

Hij heeft een geweldig leuk uiterlijk en is met zijn compacte buitenmaten en voldoende binnenruimte prima inzetbaar als stadsauto. De Fiat 500 is en blijft een icoon.

Via Fiat 500 Private Lease is het mogelijk om de nieuwe Fiat 500 Hybrid te rijden voor een vast bedrag per maand. De Fiat 500 Hybrid is zuiniger en milieuvriendelijker dan voorheen.

Fiat Panda private Lease

De Fiat Panda werd in 1908 geïntroduceerd en bleef met minimale wijzigingen tot 2003 in productie. De tweede generatie, die vaak de nieuwe Panda wordt genoemd, werd in 2004 Auto van het jaar.

De nieuwe Fiat Panda heeft een rijke uitrusting gekregen en talrijke technische innovaties. De hybride motoren garanderen een lage C02 uitstoot en zuinig brandstofverbruik. Via Fiat Panda Private Lease is het mogelijk om voor een laag maandbedrag in een hele praktische stadsauto te rijden.  

500X

De in 2014 op de autobeurs Mondial de l’Automobile in Parijs gelanceerde 5-deurs hatchback Fiat 500X weinig op de oorspronkelijke 500. Van een kleine stadsauto is de 500 namelijk uitgegroeid tot een hoge cross-over in de compacte middenklasse. De 500-naam wordt tegenwoordig vooral gebruikt om de exclusievere Fiat-lijn mee aan te duiden. Desalniettemin zijn het front en de grille van de Fiat 500X schatplichtig aan de iconische A-klasser. En ook het interieur roept er herinneringen aan op. Fiat 500X Private Lease is vanaf de lancering snel groeiend.

Tipo

In 2020 is de Fiat Tipo vernieuwd. De nieuwe Fiat Tipo heeft een compleet nieuw interieur met daarin o.a. een touchscreen van 10,25 inch waarmee je de belangrijkste functie bedient. Op het nieuwe digitale instrumentencluster kun je bovendien de belangrijkste autogegevens aflezen.

De allereerste Fiat Tipo werd gemaakt tussen 1988 en 1995. De Tipo was destijds de opvolger van de Fiat Ritmo. In 2016 introduceerde Fiat een nieuwe versie van deze 4-deurs auto als opvolger van de Fiat Bravo. 

Het uiterlijk van de nieuwe Fiat Tipo is volledig opgefrist en oogt moderner, eleganter en dynamischer. De nieuwe voorkant heeft een vernieuwde grille met het nieuwe Fiat-logo en Fiat-belettering. De lampen zijn opnieuw ontworpen en hebben full LED-technologie. Voordelig in een Tipo rijden kan via Fiat Tipo Private Lease

Private Lease

Fiat modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Fiat Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Een Private Lease Vergelijker biedt dan uitkomst. Filter in de private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd, het aantal deuren en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. Je ziet nu precies welke auto’s aan jouw wensen voldoen.

Regelmatig hebben aanbieders scherpe aanbiedingen. Het is de moeite waard om dit goed in de gaten te houden want een korting van €20 per maand levert je, bij een looptijd van 60 maanden, een totaalvoordeel op van € 1.200. Maar is een goedkope deal ook daadwerkelijk een goede deal? Dit is helaas zeker niet altijd het geval. Contractvoorwaarden zoals een strenge opzegvoorwaarden of een hoge meerprijs per kilometer kunnen een private lease aanbieding toch minder aantrekkelijk maken.